Lemon_Joy
V.Abromaitytės nuotrauka


Ką čia slėpti? Lemon Joy yra mėgiamiausia suru.lt redakcijos lietuviška grupė. Ir apskritai juos (jį?) drąsiai galima vadinti vienu geriausiu projektu Lietuvoje. Net su pop muzika mažai susiję veikėjai pripažįsta, kad lemonams pavyksta atlaužti tikrai gerą skambesį.


Suru.lt netgi pavyko išgelbėti grupę (tuomet dar dirbom pas kitą direktorių) nuo būsimo blogo albumo. Šiandien Igoris Kofas atsako į mūsų klausimus.


Anksčiau Lemon Joy albumai pasirodydavo kasmet (Super [1998], Mylėt tave taip beprotiška ir keista [1999]) ir kokybė dėl to nenukentėdavo. Pastarasis albumas net šiandien, praėjus 10-čiai metų, skamba aktualiai. Kodėl dabar nesigauna taip greitai leist albumų?

Tiesiog ano laikotarpio dainų dar prieš tuos albumus buvo jau prisikaupę nemažai. Ir šiaip mūsų galvose buvo daug daugiau paauglystes lengvabūdiškumo. Kiekvienas amžius turi savo pliusu ir minusų, dabar man rūpi truputėli kitokie dalykai, savaime suprantama, kad ir dainos skamba kitaip ir gal rečiau nei norėtųsi. Nekuriu vien tik tam, kad kažkas skambėtų eteryje.


Turite gal kokias 10 rusiškų dainų. Kodėl nėra albumo?

Tai yra dainos tik savo malonumui, dainos draugams, artimiems žmonėms. Džiaugiuos, kad galiu sau leisti tokią prabangą.


[audio:https://www.suru.lt/srwrd/wp-content/audio/Lemon_Joy_Korabl.mp3]
Лемон Джой
Корабль


Tas pats su užsienio atlikėjų koveriais (Erasure Love to Hate You, Depeche Mode Just Can’t Get Enough…).

Tie koveriai sukurti paįvairinti koncertinę programą. Juk malonu ir netikėta, kai mėgstamas atlikėjas savo koncerte padainuoja kitos tavo mylimos grupes dainą. Apie tokių dainų albumą net nebuvo minčių.


[audio:https://www.suru.lt/srwrd/wp-content/audio/Lemon_Joy_Home_and_Dry.mp3]

Lemon Joy „Home & Dry“


Kurios Lemon Joy dainos, tavo manymu, galėtų sudominti užsienio (vakarų) rinką?

Niekad apie tai nemąsčiau. Kartais sėkmė mažiausiai priklauso nuo muzikos, užtenka tik palankios menulio fazės (šypsosi).


Paskutiniu LJ albumu 1210 skaitmeniniu ir fiziniu pavidalais prekiaujama užsienio parduotuvėse. Ar kada nors domėjaisi pardavimų statistika? Kokia ji yra?

Tiesa sakant nesidomėjau. Labiausiai vertinu artimų draugų ir muzikantų, kurių plokštelių klausydavausi dar vaikystėje, nuomonę.


Ką patartum klausytojams, kurie norėtų įsigyti senesnius LJ įrašus ir kuriems neužtenka Electropop rinkinio? Gal planuojat perleisti senus albumus (kaip tai padarė Empti su Estrada)?

Aš pats kartais pasigendu savo senu įrašų. Šitas klausimas yra aktualus ir turėtų būti užduotas ne man, o leidybinėms firmoms, su kuriomis situacija Lietuvoje niekad nebuvo geriausia.

Lemon_Joy_CDs


Gyvų pasirodymų metu Olegas groja gitaras ir klavišiniais, Rytis – būgnais. Koks jų įnašas studijoje? Ar Lemon Joy dainos tai vieno žmogaus kūrybos vaisius?

Panašu į tai. Bet jie palaiko mane, padeda man susitvarkyt su savo abejonėmis ir baimėmis. Be to jau pusę gyvenimo esame draugais.


1996-ais metais Roko maršo koncerto metu Vilniuje pristatydamas dainą pasakei „šita daina skiriama vaikinams“. Ką turėjai omeny?

Grupė Biplan, kuri dainavo prieš mus, skyrė dainą merginoms. Mes skyrėme vaikinams. Lygybes vardan. O žmonės turi teisę tai traktuoti pagal savo norą ir mentalitetą.


Minėjai, kad šiemet žadi aplankyti Depeche Mode koncertą. Kaip vertinį jų paskutinį albumą Sounds of the Universe?

Šita grupė jau gali daryt ką tik nori, mano požiūris į juos nesikeis. Jų dainos ir skambesys palikes manyje giliausią pėdsaką, visada išliks artimas ir brangus. Paskutinis albumas, kaip visi jų darbai, yra netikėtas ir įdomus.


Kaip pakomentuotum grupę Технология?

Pamenu šitą grupę iš vaikystės. Deja, tik vaikystėje ja ir domėjausi.


Nemažai padedi jaunesniems broliams (pvz. Laurai ir Relanium), taip pat neretai tenka pastebėti tave besilankantį koncertuose. Kas iš jaunų Lietuvos atlikėjų, tavo manymu, teikia daugiausiai vilčių?

Paskutiniu metu atsirado tikrai įdomių ir nepigių (ne pinigine prasme) projektų. Visus vargu ar išvardinsiu, pasakysiu tik tiek, kad beveik visus galima išgirst per Opus3, kuo aš labai džiaugiuosi.


Ką manai apie (deja) populiariausią Suru.lt rubriką „kur vynas?

Stilingas puslapis su mylimų dainų pavadinimais.


Norėtume draugiško patarimo. Ar, tavo manymu, būtų prasminga paleisti subrubriką (pvz. agurkai) skirtą merginoms atsikvėpti.

Viskam, kas dėl merginų – žalia šviesa.


Pabaigai, ko gero, aktualiausias klausimas LJ gerbėjams. Tai kada naujas albumas?

Dievas tik ir žino. Laukiu iš jo žinių.


[audio:https://www.suru.lt/srwrd/wp-content/audio/Lemon_Joy_Ar_verta_laukt.mp3]
Lemon Joy „Ar verta laukt kol užsidegs žalia šviesa“


Bangos Interviu Sūru

One reply to “Mini interviu su Lemon Joy”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *